KU.BE: Culture And Movement In Playful Interlude

Entering KU.BE, I was immediately met by a shriek of laughter as a young mother landed in front of her slightly bemused child from the spiral metal slide in the play zone. It became quickly apparent this was no ordinary culture and performance center, as my journey through the 4.000m² dispersed on the 4 floors soon revealed. KU.BE opened its doors in 2016, hoping to inspire the residents of Flintholm, a neighborhood of Copenhagen, to engage with the center’s cultural, performance and diverse recreational activities and the playful interaction between mother and child at my arrival, it seems to be working.

The architects behind the project, a collaboration between the Danish architect studio, Adept and the Dutch firm, MVRDV, no strangers to Copenhagen’s urban landscape, have composed a building consisted of elements that encourage the user to explore not only the building’s unique possibilities, but their own physical boundaries. From zen zones offering meditation, to play area for all ages and disciplines such as, parkour and a performance scene that can interact with its audience both indoors and outside, KU:BE provides local residents with a magnitude of diverse cultural and recreational activities that are second to none.

A special thanks to DAC for organizing the tour and to Martin Krogh and Jesper Skjoldborg, both from Adept and Christian Rottbøl, KU:BE’s enthusiastic day-to-day manager for sharing their insight into this playful project and its development.

Content & Image Credits: Phillip Mills

Visiting Copenhagen? Let me be your personal guide.

 

 

 

SaveSave

SaveSave